Alternativa moderna, sanatoasa, ecologica si economica la scutecele de unica folosinta

miercuri, 4 ianuarie 2012

De ce imi plac scutecele textile

De ce imi plac scutecele textile?

1. In primul rand pentru ca nu mai expun copilul la chimicalele din pampersi, care sunt daunatoare (gelul din interior poate provoca probleme pe termen lung, gen infertilitate, iar hartia albita cu clor poate declansa infectia cu Candida - am patit-o!). Scutecele textile sunt din materiale naturale: bumbac, bambus, canepa, lana, matase.

2. Apoi pentru ca fac si economie (mai ales in aceasta perioada de criza). In 10 luni am folosit aproximativ 1400 de pampersi x 0,85 lei / buc (in medie) face cam 1200 ron!!!! Bani aruncati la gunoi. Scutecele textile se spala si se pot folosi de sute de ori, inclusiv la urmatorii copii.

3. Inca un motiv pentru folosirea scutecelor textile este si cel ecologic: nu mai produc atatea deseuri care sa polueze planeta.

4. Fiind vorba de materiale naturale, evitam si iritatiile si nu mai trebuie folosita crema (inca o economie).

5. Sunt mult mai simpatice decat banalii pampersi (indiferent de marca)! Au culori si modele vesele, pentru copii. Abia astept vara, cand va umbla doar in scutec.

6. Exista si chilotei de trecere de la faza de scutec la cea de chilotei normali, precum si scutec pt inot, ceea ce rar se gaseste la gama scutecelor de unica folosinta (am vazut doar la 2 marci).

7. Se gasesc in diferite forme, marci, materiale, ai de unde alege.

8. Se spala, se usuca si miros a curat. Si e mult mai usor cu aceste scutecele decat pe vremea cand eram noi copii. Se pot clati de mana imediat dupa utilizare sau se pot spala la masina odata cu celelalte rufe. In rest se folosesc (se prind) la fel ca pampersii.

9. Am inteles ca se invata mai repede la olita. La capitolul asta suntem inca la inceput.

10. Si nu in ultimul rand... din dragoste pentru copil! Pentru ca vreau tot ce este mai bun pentru el.

Recomand cu caldura scutecele textile oricui este dispus sa le incerce!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu