Alternativa moderna, sanatoasa, ecologica si economica la scutecele de unica folosinta

joi, 10 mai 2012

Concurs Ones&Twos

Ones&Twos, scutecul lansat anul acesta, este usor de folosit, arata foarte bine, este comod fiind ingust intre picioare, este economic, poate fi folosit si ca un scutec cu buzunar si ca un AIO.

Intrucat Cristinei de la hiphip.ro i-a placut mult articolul meu despre scutecele Ones&Twos si amandoua consideram ca acesta este un scutec cu multe calitati, ne-am gandit sa-l promovam impreuna.

Asadar lansam un CONCURS!

- Tot ce trebuie sa faceti este sa lasati un comentariu la acest articol, in care sa ne spuneti  
  1. ce calitati considerati ca sunt esentiale pentru un scutec textil, sau ce caracteristici ar trebui sa aiba scutecul ideal;  
  2. ce aspecte nu va plac la scutecele textile, ce defecte le gasiti sau ce probleme credeti ca ar trebui solutionate (puteti sa va referiti in general sau la anumite marci).
Important: sa aveti o adresa de email la profil sau in comentariu, unde sa puteti fi contactati!

- Premiul este un scutec lavabil Ones&Twos, oferit de Hiphip.

- Perioada concursului este 10-16 mai 2012

- Castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti cu random.org in data de 17 mai

Va dorim mult succes si asteptam cu interes comentariile voastre!

33 de comentarii:

  1. deci,un scutec ideal ar trebui sa absoarba bine,sa imbrace ideal bebelusul,sa fie confectionat din stofe calitative...
    la scutecele mele imi place tot )))) alte marci nu am incercat...

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. sa nu irite bebelacusul, sa fie absorbante, sa nu ramana imbibate cu mirosuri neplacute dupa spalare, sa se usuce repede, sa se "monteze" repede pe bebeii nerabdatori... momentan atat imi vine in minte... si imi plac mai mult alea cu capse fata de alea cu velcro.
    2. inca nu am folosit, deci vorbesc din exterior: ce nu imi surade la ideea de scutece lavabile e depozitarea pana la spalare. stiu ca exista solutii. dar daca exista ceva care sa-i taie putin elanul de viitoare scutecista, asta e.

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Sa fie cat mai natural, sa respire pielea, sa nu lase urme pe picioruse, sa nu fie foarte bulky, sa se usuce repede, sa aiba printuri faine
    2. Probleme: scutecele care lasa urme pe picioruse... cele mai finute cu piciorusele fetitei mele sunt Tots bots, tot TB sunt cele mai putin bulky si cu printuri faine. Alte probleme nu am, deocamdata cu depozitarea sunt super ok, nu este nici un miros si folosesc foarte foarte rar ulei de tea tree, spalatul si uscatul este ok, se curata usor cu detergentul Baby de pe organicbaby.ro.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Sa aiba putere de absorbtie buna, chiar foarte buna, mai ales pentru un copil peste un an jumate, sa fie din fibre naturale si implicita sa respire bine pielea, sa nu lase urme pe picioruse si sa se usuce repede. daca au si o croiala placuta si frumoasa sunt scutecele perfecte.
    2. Sa nu aiba mai multe sisteme de prindere/micsorare/marire, gen capse, elastic, scai, etc (genul celor pop-in). Deocamdata astea ar fi problemele si plusurile unor scutece.

    RăspundețiȘtergere
  5. 1.
    Esential: sa fie comod pentru copil, din materiale de calitate (sa nu irite pielea bebelusului, sa nu-l supraincalzeasca), sa fie absorbant (cu diverse nivele de absorbtie - zi, noapte - "customizabile" daca mi se permite termenul :)), impermeabil, usor de spalat (ideal ar fi sa se si usuce repede), sa fie usor/rapid de folosit/aplicat si nu in ultimul rand, sa fie rezistent in timp/la uzura :D (nu cer mult, nu? :))
    Ca si "optionale" as trece sistem de prindere pe capse pentru ca nu suport "scaiul" (e drept si ca nu am incercat altele gen snappy sau alte combinatii) si culorile si imprimeurile simpatice, pe diverse teme.

    2. Minusuri (din experienta de pana acum):
    - partea impermeabila la unele modele/tipuri (cele la care stratul ce vine in contact cu pielea bebelusului - si care ma intereseaza sa fie cat mai safe - e cusut de stratul impermeabil, deci nu se pot separa) nu rezista bine in timp daca sunt spalate des la temperaturi mai mari de 40 de grade (pt mine o temperatura inalta presupune si un grad mai eficient de dezinfectare)
    - mirosul care uneori persista si dupa spalare (semn ca nu s-a spalat cum trebuie?): e un cerc "vicios" - cu cat e stratul mai absorbant cu atat e mai greu de spalat, adica trebuie sa treaca prin mai multe ape pana iese curat/fara miros (eu, de ex, dupa mai multe "strategii", am ales sa clatesc scutecele si de mana insistand asupra partii absorbante, si abia apoi sa le pun la masina de spalat)

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. ce calitati considerati ca sunt esentiale pentru un scutec textil, sau ce caracteristici ar trebui sa aiba scutecul ideal;
    - calitati: putere mare de absorbtie, faptul ca sunt fabricate din materiale naturale, comode si placute pt bebe si frumos colorate ca sa-i placa si lui mami :)
    2. defecte: as vrea sa stiu, dar nu prea stiu; cel mai tare ma tem de eventualele accidente cauzate de puterea de absorbtie.(sper sa nu apara, totusi)

    RăspundețiȘtergere
  7. scutecul perfect trebuie sa fie confectionat din materiale naturale, fine. sa absoarba foarte bine, sa nu irite pielea copilului, sa aiba sistem de prindere rapida si nu sofisticata, sa fie comod,fara sa ii stranga prea mult zona picioruselor, sa se spele si usuce usor.
    defecte-puterea de absorbie,accidentele aparute datorita nivelului mic de absobtie, as vrea ca scutecul perfect sa aiba diferite feluri de inserturi, in functie de noapte-zi
    sa nu se decoloreze la spalare
    myr3ilka@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  8. plusuri: iritatiile dispar complet iar sanatata copilasilor este ceva de nota +
    minusuri: prea multe elastice care lasa urme ce nu trec cu orele, nici intre piciorusi si nici la spate
    respiratia este aproape inexistenta..zic eu. avand mai multe straturi (mai ales noaptea),
    materialele sunt bune absorbante dar copilasii mei trebuie schimbati si spalati la fiecare pipi..poate e normal dar mi se par prea groase toate straturile astea,
    si depozitarea pana la spalade desi e zilnica e o pb desi exista solutii...:)

    RăspundețiȘtergere
  9. 1. Sa fie din materiale cat mai naturale, sa lase pielea sa respire, sa se monteze usor, sa fie mai accesibile ca pret :D
    2. Nu am folosit inca, dar mi se par un pic cam grosute.

    RăspundețiȘtergere
  10. 1. ar trebui sa respire pielea bebelusului, sa fie usor de pus, sa se usuce repede, putere mare de absortie
    2. nu sunt suficient de absorbante.

    RăspundețiȘtergere
  11. 1.Sa fie un bun absorbant, sa fie confectionat din materiale care nu agreseaza pielea copilului, sa permita mentinerea pozitiilor fiziologice si efectuarea miscarilor fara a le restrictiona.
    2.Comprimarea tesutului cutanat/subcutanat , puterea de absorbtie scazuta, determinarea unor posturi vicioase.

    RăspundețiȘtergere
  12. 1) In viziunea mea scutecul trebuie sa se aseze perfect pe bebe , sa fie absorbant, sa i lase pielea sa repire, sa se usuce repede.
    2)La scutecele pe care le am intalnit (probat sau vazut) nu mi au placut ca erau grosolane, lasau urme, se montau greu si pastrau umezeala, ceea ce ducea la iritatii.
    costin_raluca@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  13. 1) sa protejeze pielea si sa ofere senzatie de confort bebelusului
    2) Unele strang prea tare copilasul mai ales daca are pulpe mai groase, altele lasa umezeala sa iasa afara

    RăspundețiȘtergere
  14. 1. Scutecul ideal ar trebui sa fie absorbant, fara a irita, subtire sa poata fi folosit vara, usor de "montat", sa aiba cusaturile de calitate ca sa nu lase urme pe pielicica.
    2. Am folosit scutece lavabile care erau prea groase si greoi de pus.

    RăspundețiȘtergere
  15. 1. Must have: material de calitate, respirabil, croiala buna (forma comoda pentru copii, accesorii gandite - capse, arici).
    2. Ultima calitate pe care o caut la un scutec textil este forma pentru copii mai maricei. Fetita mea are 1,5 ani si o incomodeaza grosimea scutecului (intre picioare si la fund).
    mria.geacar@googlemail.com

    RăspundețiȘtergere
  16. pro: materiale de calitate, putere de absorbtie, elastic flexibil, absorbante care sa poata fi ajustate (zi-noapte/ bebe mic-bebe mare, sistem de prindere cu capse sau arici fff flexibil si rezistent, sa nu dureze 2 zile pana se usuca, sa nu pastreze mirosul chiar daca e pastrat si spalat cum trebuie.
    contra: daca iese putin material de pe sub elastice, se va imbiba si uda hainutele, benzile de arici rigide cum e cea de la pop in, depozitarea si investitia initiala mare. si ca majoritatea (eu inclusiv) au auzit/ aude despre ele dupa ce a cheltuit deja sume bune pe cele de unica folosinta sau cand funduletul copilului a trecut prin vreo "trauma" cu iritatii.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ar trebui sa absoarba bine, sa nu aiba scapari, sa nu fie prea voluminoase.
    Singurul defect pe care il vad este folosirea greoaie in deplasari.

    RăspundețiȘtergere
  18. Trebuie sa fie: din materiale naturale, foarte absorbante si usor de intretinut
    Probleme: - majoritatea modelelor sunt greu de folosit (in comparatie cu scutecele de unica folosinta)
    - trebuie sa estimezi timpul de uscare pentru a stii cate sa cumperi
    - faptul ca sunt deja mult prea multe modele pe piata deja si e greu sa alegi, toate par foarte bune!
    - investitia initiala

    RăspundețiȘtergere
  19. Scutecul tb sa fie confortabil pt copil, sa nu ii dea senzatia de umezeala si sa fie cat mai subtire. Ca probleeme, cred ca numarul pe care il elegi este mai dificil pt ca tb sa estimezi intotdeauna corect cate scutece ieie cu tine, mai ales in deplasare

    RăspundețiȘtergere
  20. sa fie foarte confortabil, sa absoarbe bine, sa fie usor defolosit, cat mai subtire.defecte: umezeala, pretul.
    immanuel_adina@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  21. 1.trebuie sa fie inguste intre picioare si subtiri dar sa absoarba bine fara sa tina rece si umed; sa nu-ti fie teama sa le folosesti vara pe canicula,sa se usuce foarte repede (straturi usor de asamblat ma gandesc eu) si sa se spele foarte bine; pielea sa respire bine si sa fie uscata.
    -mare avantaj: nu sunt tratate cu toate substantele infiorator de periculoase pentru piele.
    2.dezavantaje: sunt prea mari, prea groase.investitia initiala trebuie sa fie serioasa ca sa simti celelalte avantaje.

    RăspundețiȘtergere
  22. 1. Un scutec textil ar trebui sa aiba cateva calitati: sa fie confectionat dintr-un material de buna calitate, care sa nu irite pielea, sa fie absorbant si sa nu fie prea voluminos pentru a permite copilului sa se miste in voie.
    2. Dezavantajul scutecelor textile este legat de spalare si dezinfectare. Pentru a le dezinfecta ar trebui spalate la temperaturi mai ridicate, dar in timp scutecele se deterioreaza. Apoi mai vine partea de uscare (problematica mai ales iarna) si de pastrare in conditii igienice. Pretul scutecelor textile este destul de ridicat si ai nevoie de un numar ridicat de scutece.

    RăspundețiȘtergere
  23. Un scutec bun este unul care e ca o imbratisare pentru poponeata.... fara materiale ieftine si care irita.... un dezavantaj ar fi investitia in itiala... care e cam mare....

    RăspundețiȘtergere
  24. 1. sa fie absorbante, sa fie comod pentru copil, sa se usuce repede, sa fie din materiale cat mai naturale, sa arata bine.
    2. investitia initiala, grosimea scutecului

    fejerjuli@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce iubesc eu la scutecele textile? Designul (sunt atat de frumoase!), eficienta (ma refer atat la componenta eco, cat si la functionalitate - la pampersi aveam accidente) si calitatea (majoritatea sunt calitative). Sunt obiecte inteligente, iar pt noi sunt solutia corecta.
    Ce nu imi place la unele modele? Scaiul. La multe scutece cu scai, acesta este exagerat de mare si foarte rigid, ca un carton aproape. Capsele rulz! :) Volumul - cand era bebita foarte mica, ma deranja volumul lor. Acum e ok. Apoi - raportul eficienta-pret, la unele este mai convenabil decat la altele, dar nu afli asta decat incercand.
    Oricum, ne declaram fani ai scutecitului!

    RăspundețiȘtergere
  26. Scutecele textile trebuie sa fie din materiale naturale care nu irita pielea si permit aerisirea, sa se usuce intr-un timp mic/decent, fara sa prinda miros, sa aiba o croiala buna. Dezavantajul principal apare atunci cand trebuie sa pleci de acasa pt o perioada mare, mai ales vara (depozitare, miros, schimbat etc), sunt destul de scumpe, mai ales la prima investitie si mi se pare greu sa iei o decizie asupra tipului de scutec ce ti se potriveste cel mai bine. Datorita dezavantajelor am fost descurajata in a folosi scutece textile de la inceput, am fost insa nevoita sa le folosesc cand fetita mea a facut o dermatita urata de care nu scapam nicicum.
    ioana.rincu@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  27. calitati esentiale: sa aiba putere mare de absorbtie, pentru a putea fi folosite si noaptea, sa nu fie foarte voluminoase, sa fie frumos colorate si usor de asamblat si mai ales sa fie ajustabile incat sa poata fi folosite de la nastere pana la olita.

    ma deranjeaza ca uneori, chiar si dupa clatirea suplimentara cu otet mai ramane un oaresce miros in ele, precum si faptul ca nu le pot spala la temperaturi mai mari de 40 grade (ma rog, din cand in cand le mai scap la 60 grade, dar stau cu frica in san). Si da, investitia initiala este mare, desi stiam de ele dinainte sa nasc, le-am cumparat tarziu, pe la 5 luni si ne-a luat ceva vreme pana ne-am obisnuit cu ele.
    christina.dumitru@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  28. Calitati: materiale naturale de calitate, sa nu supraincalzeasca bebelusul, sa permita pielii sa respire, putere de absorbtie buna, sa poata fi imbracat usor (sa placa si taticilor)...
    Defecte: investitia initiala este destul de mare iar cumpararea la bucata este destul de ineficienta :(

    RăspundețiȘtergere
  29. 1. sa fie din materiale naturale, sa nu fie foarte voluminoase, sa nu lase urme pe picioruse
    2. mai au loc accidente; chiar si cu hartie de protectie tot se mai pateaza; se usuca greu cand e vremea umeda

    RăspundețiȘtergere
  30. 1. Iubesc scutecele AIO sau "semi-AIO" cu inserturi din fibra 100% naturala, la exterior cu un impermeabil de buna calitate care poate fi spalat si la 60° si care nu strange la burtica.
    2. Am realizat ca nu ma prea descurc bine cu scutecele cu buzunar pentru ca se aduna inserturile intre picioare (dar nici nu am incercat tot ce e pe piata), ca e incomod sa nu pot spala macar ocazional la 60° si desigur nu imi place cand iese pipiul prin\pe langa chilotel dar asta se intampla rar si de cele mai multe ori a fost din vina mea.

    RăspundețiȘtergere
  31. Am uitat sa scriu adresa de e.mail! loredanaursachi@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  32. 1. Din experienta-mi nu prea vasta cu scutecele textile, calitatile esentiale pe care le astept de la un scutec textil sunt urmatoarele: materiale calitative, sa fie ingust intre picioare, usor de montat si cit mai reglabil, de la nastere pina cind nu mai e nevoie de scutece:).
    2. La dezavantaje as enumera
    - costul ridicat pentru un numar de 12-15 scutece, care sa acopere o perioada mai lunga, amortizabil de altfel in timp,
    - exista risc de accidente, uneori, iar utilizarea peste noapte in prima perioada este deasesmeni riscanta - in functie de puterea de absorbtie.
    Email: marlenaalecsa@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  33. 1. Calitati esentiale: sa absoarbe bine, sa nu fie scurgeri la coapse, sa fie material de calitate, sa se imbrace usor si pachetul pe fundicul bebelusului sa nu fie prea mare.

    2. Aspecte neplacute: investitia initiala destul de mare, "pachetul" destul de mare pe fundic la unele modele, accidentele la unele tipuri de scutece pe care le-am incercat + ale mele deocamdata nu rezista toata noaptea (am o fetita de 11 luni).

    Email: reka.papp@gmail.com

    RăspundețiȘtergere